Zupa brokułowa z serem pleśniowym

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2010-04-04
  • Zupa brokułowa z serem pleśniowym

Składniki:

Przygotowanie:

Brokuł dzielimy na różyczki. Wrzucamy do wrzącej, osolonej wodzie przez około 5 minut. Brokuły odcedzić i przelać zimną wodą. Wody od gotowania nie wylewać.
Na patelni prażymy migdały lub smażymy grzanki.
Z masła i mąki zrobić zasmażkę. Wlać wodę z brokułów i śmietanę. Ciągle mieszając zagotować. Dodać pokruszony ser. Gotować 2-3 min.
Wrzucić brokuły. Wlać alkohol. Doprawić. Podawać z migdałami lub grzankami.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe