Zupa rybna

autor: , kategoria: zupy, dla diabetyków, kuchnia francuska , dodano: 2009-11-11
  • Zupa rybna

Składniki:

  • dorsz [80 dag] (filety)
  • sok z cytryny [1 łyżka]
  • czosnek [3 szt.] (3 ząbki)
  • cebula [3 szt.]
  • olej [2 łyżki]
  • mąka ziemniaczana [1 łyżka]
  • liście laurowe [2 szt.]
  • ziele angielskie [3 szt.] (3 ziarna)
  • pieprz [3 szt.] (3 ziarna)
  • pieprz [1 łyżka] (mielony)
  • curry [1 łyżeczka]
  • sos sojowy [1 łyżeczka]
  • sól
  • kostka rosołowa [1 kostka] (grzybowa)

Przygotowanie:

Umyte i osuszone filety skropić sokiem z cytryny, przykryć, wstawić na 1 godz. do lodówki. Zagotować 6 szklanek wody z liściem laurowym, zielem angielskim, pieprzem i solą. Dodać kostkę grzybową i gotować pod przykryciem do rozpuszczenia się kostki, włożyć filety i dalej gotować na małym ogniu następne 10 min. Miękkie filety wyjąć, wywar przecedzić. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na oleju, doprawić roztartym z solą czosnkiem, solą i pieprzem, curry i sosem sojowym. Przykryć i dusić na małym ogniu. Do wywaru włożyć pokrojoną w kostkę rybę i rozprowadzoną w małej ilości zimnej wody mąkę ziemniaczaną. Zagotować delikatnie mieszając, dodać cebulę, doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Triki Weroniki: Jak sprawić, by olej nie pryskał podczas smażenia?

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką