Zupa rybna

autor: , kategoria: zupy, dla diabetyków, kuchnia francuska , dodano: 2009-11-11
  • Zupa rybna

Składniki:

Przygotowanie:

Umyte i osuszone filety skropić sokiem z cytryny, przykryć, wstawić na 1 godz. do lodówki. Zagotować 6 szklanek wody z liściem laurowym, zielem angielskim, pieprzem i solą. Dodać kostkę grzybową i gotować pod przykryciem do rozpuszczenia się kostki, włożyć filety i dalej gotować na małym ogniu następne 10 min. Miękkie filety wyjąć, wywar przecedzić. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na oleju, doprawić roztartym z solą czosnkiem, solą i pieprzem, curry i sosem sojowym. Przykryć i dusić na małym ogniu. Do wywaru włożyć pokrojoną w kostkę rybę i rozprowadzoną w małej ilości zimnej wody mąkę ziemniaczaną. Zagotować delikatnie mieszając, dodać cebulę, doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe