Bezy czekoladowe

autor: , kategoria: ciasteczka , dodano: 2010-04-06
  • Bezy czekoladowe

Składniki:

  • białko z jajka [4 szt.]
  • cukier puder [20 dag]
  • mąka [7.5 dag]
  • czekolada gorzka [12.5 dag] (starta czekolada może byc rownież mleczna)
  • cukier waniliowy [1 op.]

Przygotowanie:

Ubić białka, a gdy piana będzie sztywna stopniowo dodawać czekoladę, cukier waniliowy i delikatnie wymieszać.
Blaszkę wysmarować tłuszczem i posypać mąką.łyżeczką nakładać małe porcje ciasta zachowując spore odstępy.
Piec 18min w temp. 180st.
Gotowe bezy ostudzić i delikatnie (bo są bardzo kruche) ułożyć na talerzu.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Migdałowe ciasteczka świąteczne

Komentarze

  • marissima, 2010-06-16 20:59:35
    marissima
    1
    prosty dokładny przepis na bezy
    w sam raz jako słodka przekąska dla dzieci

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta