Bezy czekoladowe

autor: , kategoria: ciasteczka , dodano: 2010-04-06
  • Bezy czekoladowe

Składniki:

Przygotowanie:

Ubić białka, a gdy piana będzie sztywna stopniowo dodawać czekoladę, cukier waniliowy i delikatnie wymieszać.
Blaszkę wysmarować tłuszczem i posypać mąką.łyżeczką nakładać małe porcje ciasta zachowując spore odstępy.
Piec 18min w temp. 180st.
Gotowe bezy ostudzić i delikatnie (bo są bardzo kruche) ułożyć na talerzu.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • marissima, 2010-06-16 20:59:35
    marissima
    1
    prosty dokładny przepis na bezy
    w sam raz jako słodka przekąska dla dzieci

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe