Ciecierzycowe kotlety

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano: 2010-04-07
  • Ciecierzycowe kotlety

Składniki:

Przygotowanie:

Ciecierzycę moczymy przez noc w wodzie (ok12godz), następnie gotujemy ok 10min.
Odsączamy, przekładamy do naczynia.

Dodajemy posiekaną cebulę i zgniecione ząbki czosnku, mieszamy z bułką tartą. Całość miksujemy blenderem – tak, by powstała pasta. Doprawiamy szczyptą kminku, pieprzu, soli.

Z pasty formujemy placki o niewielkiej grubości, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron.

    Śr. ocena: 4.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • katiakatja, 2011-11-02 18:31:07
    katiakatja
    1
    A jeżeli ciecierzycy w ogóle nie ugotuje się tylko od razu będzie miksować, to po dodaniu paru aromatycznych przypraw, m.in. kmin rzymski będziemy mogli zrobić falafel.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe