Krakersy imprezowe (czosnkowe)

autor: , kategoria: przekąski na zimno, dodano: 2010-04-09
  • Krakersy imprezowe (czosnkowe)

Składniki:

Przygotowanie:

Podaję krakersy (Lajkonik, Biedronka) z dwoma pastami - idealna przekąska do piwka.
Pierwsza pasta - drobno pokrojone pomidory suszone, starte na tarce 2 ząbki czosnku + dojrzałe avocado. Wszystko łączę za pomocą widelca. Wychodzi maź :)

Druga pasta - ser żółty (np. ementaler) - o dość "twardej" konsystencji, żeby łatwo było zetrzeć na tarce o grubych oczkach, zmieszany z rozdrobnionymi dwoma ząbkami czosnku (czy wyciskarka, czy też tarka) połączony majonezem (tak około 3 łyżki).

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Pasztet z soczewicy i wędzonego tofu
  • Mniam: 1
    Smażony chleb w jajku i mleku z serem żółtym oraz pomidorem
  • Mniam: 11
    Sernik z musem malinowym
  • Mniam: 5
    Pomysł na śniadanie: tosty z serem, szynką i beszamelem.

Najnowsze komentarze / recenzje