Krakersy imprezowe (czosnkowe)

autor: , kategoria: przekąski na zimno, dodano: 2010-04-09
  • Krakersy imprezowe (czosnkowe)

Składniki:

Przygotowanie:

Podaję krakersy (Lajkonik, Biedronka) z dwoma pastami - idealna przekąska do piwka.
Pierwsza pasta - drobno pokrojone pomidory suszone, starte na tarce 2 ząbki czosnku + dojrzałe avocado. Wszystko łączę za pomocą widelca. Wychodzi maź :)

Druga pasta - ser żółty (np. ementaler) - o dość "twardej" konsystencji, żeby łatwo było zetrzeć na tarce o grubych oczkach, zmieszany z rozdrobnionymi dwoma ząbkami czosnku (czy wyciskarka, czy też tarka) połączony majonezem (tak około 3 łyżki).

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 8
    Bounty Świąteczno-Noworoczne
  • Mniam: 6
    Tarta z mascarpone i truskawkami
  • Mniam: 3
    Pierniczki miodowe
  • Mniam: 7
    Sałatka z kurczakiem gyros

Zamknij