Krakersy imprezowe (czosnkowe)

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2010-04-09
  • Krakersy imprezowe (czosnkowe)

Składniki:

Przygotowanie:

Podaję krakersy (Lajkonik, Biedronka) z dwoma pastami - idealna przekąska do piwka.
Pierwsza pasta - drobno pokrojone pomidory suszone, starte na tarce 2 ząbki czosnku + dojrzałe avocado. Wszystko łączę za pomocą widelca. Wychodzi maź :)

Druga pasta - ser żółty (np. ementaler) - o dość "twardej" konsystencji, żeby łatwo było zetrzeć na tarce o grubych oczkach, zmieszany z rozdrobnionymi dwoma ząbkami czosnku (czy wyciskarka, czy też tarka) połączony majonezem (tak około 3 łyżki).

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Akademia Smaku Boscha - śniadanie

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    bitki z polędwiczek wieprzowych w sosie
  • Mniam: 1
    Leczo
  • Mniam: 4
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    KOPYTKA