Ciasto jabłkowo-cynamonowe

autor: , kategoria: ciasta ucierane , dodano: 2010-04-09
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ciasto jabłkowo-cynamonowe
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ciasto jabłkowo-cynamonowe

Składniki:

Przygotowanie:

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem, cynamonem. Dodać jajka i olej. Wymieszać mikserem na najniższych obrotach. Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać do ciasta razem z rodzynkami i wymieszać. Ciasto wylać na blachę i piec ok. 40-50 min. w temp. ok. 140 stopni (w piekarniku z termoobiegiem, bez termoobiegu trzeba zwiększyć temp. do ok. 160 stopni).
Smacznego!

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 15

Komentarze

  • fiolkowa krolewna, 2010-09-05 23:01:06
    fiolkowa krolewna
    1
    Znam wersję tego prostego ciasta z orzechami zamiast rodzynek. Naprawde jest pyszny, polecam. Reszta ta sama . Może nie wygląda jakoś wyjątkowo smakowicie ale smakuje tak że... że brak słów
  • kropcia007, 2010-09-07 10:18:42
    kropcia007
    1
    Wczoraj robiłam jest bardzo dobre i łatwe do przyrządzenia następnym razem też dam orzechy lub bakalie
  • videotape, 2011-04-09 12:39:10
    videotape
    1
    mniam !
    rewelacja, zresztą moje mniam mówi samo za siebie !
  • kaska20_2005, 2012-02-14 18:48:38
    kaska20_2005
    Ja dodaje jeszcze orzechy, jest naprade pyszne ,szybkie i wychodzi duża blacha więc sprawdza sie znakomicie przy dużej ilości gości .. POLECAM !!!
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem