Żeberka miodowe

autor: , kategoria: potrawy z grilla , dodano: 2009-11-12
  • Żeberka miodowe

Składniki:

Przygotowanie:

Żeberka umyć, wrzucić do osolonej wrzącej wody, gotować 40 minut. Czosnek oraz papryczkę chilli drobno posiekać. Połączyć z keczupem, miodem, octem, sosem sojowym i szczyptą soli. Mięso włożyć do marynaty, wstawić do lodówki na 12 godz. Po wyjęciu piec na grillu po 15 minut z każdej strony.

    Śr. ocena: 4.63 / recenzji: 4 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • delightful_girl, 2010-01-02 23:01:14
    delightful_girl
    3
    Takie żeberka z piwkiem są idealne! Polecam.
  • kropka75, 2010-01-03 00:47:02
    kropka75
    0
    Żeberka są dużo lepsze w smaku, gdy pieczemy je od początku, najpierw w folii, potem bez. Albo w piekarniku pod przykryciem i bez...
    Wodzie oddają za dużo smaku, to już nie to samo.

    No i wersja z miodem... bardzo popularna, jednak ja wolę bez tego składnika.
  • xellka, 2010-06-07 08:10:56
    xellka
    1
    Wersja z miodem bardzo smakowała moim rodzicom ja wole wersje pikantną
  • marissima, 2010-06-11 11:07:11
    marissima
    1
    żeberka rewelacja ale tez wole od początku pieczone niz podgotowane

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem