"Wybuchowa"sałatka ;)

autor: , kategoria: sałatki, Wielkanocne potrawy, dieta South Beach , dodano: 2010-04-09

Składniki:

  • sałata (2 garście, miks sałat według własnego uznania. Ja w tej sałatce preferuję masłową, roszponkę i radicchio.)
  • ser feta (1 garść, pokrojonej w kostkę)
  • granat [1 szt.] (z połowy wyjmujemy pestki, z drugiej połowy robimy sok)
  • pieprz czarny (do smaku)

Przygotowanie:

Liści sałat myjemy i osuszamy. Jeśli mamy gatunki o większych liściach, to rwiemy je na mniejsze kawałki.
Do naczynia wrzucamy sałatę, kostki fety i pestki granatu. Delikatnie mieszamy. Polewamy sokiem z granatu i doprawiamy do smaku pieprzem.

Najlepiej wybierać sałaty według własnych preferencji.

    Śr. ocena: 2.50 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • koszatniczka320, 2010-08-22 21:08:20
    koszatniczka320
    1
    odważyłam się wypróbować bo tak wykwintnie się prezentowało to zestawienie składników... Niestety, w mojej rodzinie nikomu nie podeszła. Lubimy wszystkie te składniki ale jednak osobno
    Widać do tej sałatki trzeba mieć bardzie królewskie podniebienie :P
  • vesenka, 2010-08-23 17:30:36
    vesenka
    fakt,że to dość specyficzny zestaw składników i nie każdemu będzie smakowało. U mnie z kolei, mimo braku na stanie osób z królewskim podniebieniem, wszyscy bardzo tę sałatkę lubią
    Komentarz
  • Layla79, 2012-06-03 16:09:15
    Layla79
    ja z kolei polecam zestawienie granata do plastrów kaczki na sałacie z winogronami.
    nie połączyłabym fety z granatem. nawet nie próbowałam jeszcze z arbuzem, choć to przepis Nigelli. feta jednak jest najlepsza na słono, chyba że z miodem w cieście filo, ale to musi już być grecka prawdziwa twarda feta.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe