Pomidorowa przekąska

autor: , kategoria: sałatki , dodano: 2010-04-09
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pomidorowa przekąska
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pomidorowa przekąska

Składniki:

Przygotowanie:

Pomidory myjemy i kroimy w plasterki (jeśli ktoś woli bez skórki, to przed krojeniem należy je sparzyć wrzątkiem, potem przelać zimną wodą i obrać). Układamy plasterki na talerzyku. Posypujemy pokruszoną fetą. Doprawiamy do smaku pieprzem. Polewamy oliwą z oliwek wymieszaną z octem balsamicznym.
Proste, szybkie i pyszne. Smacznego :)

    Śr. ocena: 4.88 / recenzji: 8 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • anetka832, 2010-04-15 13:13:19
    anetka832
    0
    Bardzo smaczne, bardzo proste, bardzo szybkie. A zdjęcie śliczniutkie - świetnie oddaje pychotkę takich pomidorów.
  • hihi, 2010-04-15 13:20:38
    hihi
    1
    Świetny pomysł. Ja bym to jeszcze podpiekła (chyba bez octu wtedy raczej), ale zdaję sobie sprawę, że nie każdy ma tak wypaczony smak, żeby uwielbiać pieczoną fetę A pieczona feta z pomidorami... rozkosz podniebienia!
  • dzejlana, 2010-04-16 13:38:00
    dzejlana
    -1
    Ja tez często to robie PYCHA ))
  • CzerwoneUsta, 2010-04-19 22:18:13
    CzerwoneUsta
    0
    Bardzo lubię ale z grzankami
  • vesenka, 2010-04-20 06:28:31
    vesenka
    z grzankami jeszcze nie próbowałam
    Komentarz
  • rozwielitka, 2010-04-20 11:25:19
    rozwielitka
    1
    zawsze robię z mozarella, skuszę się na przepis z fetą Koniecznie trzeba dodać swieżą bazylię!
  • czarnazuzia1, 2010-04-28 20:41:55
    czarnazuzia1
    -1
    pyyyychota ,zrobilam i do tego grzanki
  • mww, 2010-07-23 14:05:32
    mww
    1
    Nie próbowałam z fetą, ale od dzisiaj ten przepis zapisuję do ulubionych. Świetne połączenie do tego świeżo upieczony razowiec - mmmm... rarytas
  • vild, 2010-10-30 00:11:16
    vild
    0
    moge jesc sama fete bez zadnych dodatkow najlepiej taka z zalewy jest wtedy pyszna no ale w polaczeniu z pomidorem smakowala mi jeszcze bardziej taka odmiana caprese ale na zdjeciu widze cos jeszcze...ale nie wiem co to??
  • vesenka, 2010-10-30 09:12:50
    vesenka
    ocet balsamiczny Bardzo lubię do fety i pomidora, dlatego całość jest nim lekko potraktowana
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem