Pasta do pieczywa z surimi

autor: , kategoria: pasty , dodano: 2010-04-09
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pasta do pieczywa z surimi
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pasta do pieczywa z surimi

Składniki:

  • paluszki krabowe (pół filiżanki posiekanych)
  • jajka [4 szt.] (ugotowane na twardo i posiekane)
  • szczypior (pół filiżanki, posiekanego)
  • majonez [1 łyżka]
  • sól czosnkowa [1 łyżeczka] (lub dla tradycjonalistów pół łyżeczki soli i ząbek posiekanego czosnku)
  • pieprz (do smaku)

Przygotowanie:

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w miseczce. I już :)
Podawać na tostach lub świeżym pieczywie.
Przygotowane w większych ilościach i posiekane na większe kawałki jest smakowitą sałatką :)
Najlepiej użyć szczypioru z młodej cebulki.
Ja używam mrożonych paluszków. Siekam je gdy jeszcze nie są całkiem miękkie. Tak jest mi prościej. Tylko nie zapomnijcie obrać ich najpierw z tych czerwonych folijek ;)

Na zdjęciu jest sałatka na grzance. Jeśli chcemy typową pastę należy składniki posiekać bardzo drobno.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • vesenka, 2010-04-09 22:05:33
    vesenka
    miało być obrać paluszki z folii, zamiast obrać z czerwonych folijek
    Tak się kończy, gdy zamiast skupiać się na pisaniu, żartuje się jednocześnie z tż-tem
    Komentarz
  • mallinka, 2010-05-07 08:43:25
    mallinka
    0
    Świetny pomysł. uwielbiam surimi ale w takiej wersji jeszcze ich nie jadłam pychotka!

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem