Soczewicowo-fetowe kotlety

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano: 2010-04-10
  • Soczewicowo-fetowe kotlety

Składniki:

Przygotowanie:

Ugotowaną soczewicę mieszamy z fetą, dodajemy posiekaną natkę pietruszki,sól i pieprz.
(proporcje wg uznania, u mnie 2/3 masy to soczewica 1/3 feta)
Jeśli masa się nie "trzyma dodajemy trochę bułki tartej.

Formujemy nieduże kotlety, smażymy z obu stron.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • anka_bunio, 2010-11-13 17:01:47
    anka_bunio
    2
    Zrobiłam dzisiaj kilka na próbę. Patrząc na listę składników, mimo że osobno je lubię, sądziłam, że nie ma się czego spodziewać. A jednak okazały się bardzo dobre, choć mało "wyględne". Bywa, że rozpadają się na patelni, ale można je zjeść i w takiej postaci, bo przecież nie ma tu nic surowego (jadłam bez bulki).

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe