Soczewicowo-fetowe kotlety

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano: 2010-04-10
  • Soczewicowo-fetowe kotlety

Składniki:

  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta
  • soczewica [0.75 szklanki] (czerwona, lekko rozgotowana)
  • ser feta

Przygotowanie:

Ugotowaną soczewicę mieszamy z fetą, dodajemy posiekaną natkę pietruszki,sól i pieprz.
(proporcje wg uznania, u mnie 2/3 masy to soczewica 1/3 feta)
Jeśli masa się nie "trzyma dodajemy trochę bułki tartej.

Formujemy nieduże kotlety, smażymy z obu stron.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: kotlety mielone

Komentarze

  • anka_bunio, 2010-11-13 17:01:47
    anka_bunio
    2
    Zrobiłam dzisiaj kilka na próbę. Patrząc na listę składników, mimo że osobno je lubię, sądziłam, że nie ma się czego spodziewać. A jednak okazały się bardzo dobre, choć mało "wyględne". Bywa, że rozpadają się na patelni, ale można je zjeść i w takiej postaci, bo przecież nie ma tu nic surowego (jadłam bez bulki).

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką