Ziemniaczane kotlety z orzechami

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano: 2010-04-10
  • Ziemniaczane kotlety z orzechami

Składniki:

  • ziemniaki [50 dag]
  • orzechy włoskie [10 dag] (zmielone)
  • cebula
  • koperek [1 pęczek]
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta

Przygotowanie:

Ugotowane ziemniaki dokładnie ubijamy, studzimy.
Cebulę drobno siekamy, mozemy podsmażyć na oleju.

Mieszamy ze sobą cebulę, ziemniaki, 3 łyżki tartej bułki, koperek, orzechy i przyprawy.
Formujemy kotlety, obtaczamy je w tartej bułce. Smażymy na złoto na dobrze rozgrzanym oleju.

Podajemy z sosem grzybowym lub koperkowym .

(do masy na kotlety mozna dodać jajko)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: kotlety mielone

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką