Łosoś pod koperkowo- majonezową kołderką

autor: , kategoria: ryby, kuchnia polska , dodano: 2010-04-10
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Łosoś pod koperkowo- majonezową kołderką
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Łosoś pod koperkowo- majonezową kołderką

Składniki:

Przygotowanie:

Rybę opłukać. Osuszyć. Ułożyć w pojemniku. Zalać sokiem z cytryny. Skropić olejem ( 3 łyżki ). Posolić i posypać pieprzem – czarnym mielonym i cytrynowym. Zostawić na 30 minut.

Na patelni rozgrzać olej. Wyjąć z marynaty filety i osuszyć. Oprószyć je mąką i smażyć na gorącym oleju na rumiano ( przewracając ). Pod koniec smażenia dodać masło.
Zdjąć z patelni rybę i ułożyć w naczyniu do zapiekania do którego przedtem wlać 4 łyżki tłuszczu z patelni.
Piekarnik rozgrzać do 180 * C .
Rozetrzeć majonez z żółtkiem i 3 łyżkami koperku. Posmarować filety.
Zapiekać aż ,,kołderka „ się zarumieni.

Podawać rybę obłożoną gorącymi szparagami , posypaną koperkiem , pieprzem cytrynowym , skropioną odrobiną soku z cytryny i polaną tłuszczem z pieczenia najlepiej z młodymi ziemniakami z wody.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • koszatniczka320, 2010-04-10 23:06:37
    koszatniczka320
    przepis wydaje się być bardzo prosty w wykonaniu nieomieszkam wypróbować
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe