Kapuśniak na kurczaku

autor: , kategoria: zupy, kuchnia polska , dodano: 2010-04-10
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kapuśniak na kurczaku
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kapuśniak na kurczaku

Składniki:

Przygotowanie:

Kurczaka podzielić na kawałki. Kapustę pokroić drobno w paski , a ziemniaki w kostkę. Marchew, pietruszkę, seler, ziemniaki obrać. Porę oczyścić. 1 marchewkę pokroić w talarki.
Do garnka włożyć kurczaka, kapustę, warzywa, pokrojone ziemniaki i marchew w talarkach. Zalać wodą. Dodać przyprawy, kminek. Gotować na średnim gazie przez 45-60 minut.
Wyjąć mięso i warzywa ( pokrojona marchew zostaje). Obrane mięso z kurczaka podzielić na kawałki i dodać do zupy ( bez skóry ).
Wsypać koperek. Doprawić.
Na talerzach posypać natką pietruszki.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe