Szybkie, wykwintne paszteciki z łososia

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2010-04-11
  • Szybkie, wykwintne paszteciki z łososia

Składniki:

  • ciasto francuskie (jeśli mrożone to najpierw trzeba je rozmrozic)
  • łosoś (filet, ilość w zależności od ilości gości)
  • koperek (świeży)
  • sól
  • pieprz
  • cytryna

Przygotowanie:

Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Łososia solimy, pieprzymy i skrapiamy cytryna. Odstawiamy na 15-20 min. Następnie kroimy łososia na kawalki (ksztalt nieistotny) kładziemy na każdym kwadracie ciasta po kawałku łososia i gałązce koperku. W razie potrzeby jeszcze kropimy cytryna i doprawiamy solą. Ciasto zwijamy w koperte, pasztecik czy jak kto ma fantazje.
Smarujemy białkiem i pieczemy na blasze aż się przyrumieni. Piekarnik musi być wczesniej nagrzany do 180 stopni.
Podajemy ciepłe. Można dodać do tego sos szafranowy czy z żółtka ale moi goście domagali się barszczyku :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 20

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: gruszki z serem pleśniowym

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem