Ryż kokosowy na pikantnie

autor: , kategoria: dania z ryżu , dodano: 2010-04-11
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Ryż kokosowy na pikantnie
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Ryż kokosowy na pikantnie

Składniki:

Przygotowanie:

W garnku o grubym dnie rozgrzać olej z masłem i obsmażyć chwilę na nim ryż. Zalać bulionem + mleko kokosowe. Dodać Sambal Oelek. Dusić na małym gazie pod przykryciem aż ryż wchłonie cały płyn.
Dobrze jest potem zawinąć garnek w koc i zostawić na 30 minut by zrobił się zupełnie sypki.
( ale nie koniecznie , ryż jest zaraz smaczny – można też taki ryż odgrzać podlewając kilka łyżek wody i trzymać na małym gazie mieszając aż woda odparuje ).

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem