Ryba w sosie jogurtowo-chrzanowym

autor: , kategoria: ryby , dodano: 2010-04-11
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ryba w sosie jogurtowo-chrzanowym
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ryba w sosie jogurtowo-chrzanowym

Składniki:

Przygotowanie:

Filety rybne dzielimy na pół.
Solimy, pieprzymy, kropimy cytrynką, smarujemy lekko oliwą i jak ktoś lubi to przyprawiamy ziołami, które wg was pasują do ryby.

Jogurt wlewamy do rondelka i podgrzewamy aż będzie ciepły. Zdejmujemy z palnika i dodajemy chrzan i musztardę, sok z cytryny (odrobina), solimy i pieprzymy. Dla złamania smaku ja dodaję łyżeczkę cukru. Mieszamy i odstawiamy na bardzo mały gaz, tylko po to aby ciepło zachować. Na sam koniec dodajemy szczypiorek.

Rybkę smażymy na patelni lub patelni grillowej. Ja już tłuszczu nie dodaję, bo ryba jest posmarowana oliwą, ale jeżeli uważacie, że należy dodać oliwy/oleju to dodajcie.

Podajemy z ziemniakami gotowanymi lub pieczonymi....jak kto lubi :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe