RAFAELLO

autor: , kategoria: ciasta kruche i francuskie , dodano: 2010-04-12
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! RAFAELLO
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! RAFAELLO

Składniki:

Przygotowanie:

Z litra mleka odlewamy szklankę, resztę trzeba zagotować.
Do odlanego mleka dodać obie mąki i wymieszać.
Gdy mleko będzie ciepłe, ale nie ugotowane wsypać cukry i rozpuścić.
Gdy mleko zacznie się gotować to wlać odlaną część mleka z wymieszaną mąką, zmniejszyć ogień i dokładnie wymieszać. Powinien wyjść budyń, który lekko studzimy, kiedy masa ostygnie dodać masło, rozpuścić,
dodać wiórki (nie wszystkie, trochę zostawiamy na wierzchh) i dokładnie wymieszać. Krakersy ułożyć na blasze, posmarować częścią masy,
nałożyć kolejną warstwę krakersów i znów posmarować warstwą masy.
Posypać wiórkami, owinąć w folię aluminiową i odłożyć do lodówki na całą noc.

to jest przepis na taka standardową blaszkę, jak robilam kiedys na większej potrzebowałam juz 2 opakowań krakersów :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe