Budyń

autor: , kategoria: inne desery , dodano: 2010-04-12
  • Budyń

Składniki:

  • mleko [0.5 l]
  • cukier waniliowy [1 op.]
  • żółtko z jajka [5 szt.]
  • cukier [200 g]
  • mąka ziemniaczana [3 łyżki]

Przygotowanie:

1) Powoli gotować mleko z cukrem waniliowym.
2) W tym samym czasie ubijać żółtka z cukrem zwykłym.
3) Kiedy mleko się zagotuje do żółtek dodać skrobię, całość przelać do mleka, wymieszać.
4) Pogotować chwilę, aż zgęstnieje.

Zamiast cukru waniliowego można dodać migdałowy, aromat do ciasta, owoce czy nawet kakao.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe