Budyń

autor: , kategoria: inne desery , dodano: 2010-04-12
  • Budyń

Składniki:

  • mleko [0.5 l]
  • cukier waniliowy [1 op.]
  • żółtko z jajka [5 szt.]
  • cukier [200 g]
  • mąka ziemniaczana [3 łyżki]

Przygotowanie:

1) Powoli gotować mleko z cukrem waniliowym.
2) W tym samym czasie ubijać żółtka z cukrem zwykłym.
3) Kiedy mleko się zagotuje do żółtek dodać skrobię, całość przelać do mleka, wymieszać.
4) Pogotować chwilę, aż zgęstnieje.

Zamiast cukru waniliowego można dodać migdałowy, aromat do ciasta, owoce czy nawet kakao.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia Gotuje z Polki.pl - Ciasto snickers bez pieczenia

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem