Budyń

autor: , kategoria: inne desery , dodano: 2010-04-12
  • Budyń

Składniki:

Przygotowanie:

1) Powoli gotować mleko z cukrem waniliowym.
2) W tym samym czasie ubijać żółtka z cukrem zwykłym.
3) Kiedy mleko się zagotuje do żółtek dodać skrobię, całość przelać do mleka, wymieszać.
4) Pogotować chwilę, aż zgęstnieje.

Zamiast cukru waniliowego można dodać migdałowy, aromat do ciasta, owoce czy nawet kakao.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem