Kruszonka do ciast i deserów

autor: , kategoria: ciasta kruche i francuskie , dodano: 2010-04-12
  • Kruszonka do ciast i deserów

Składniki:

Przygotowanie:

Wymieszać mąkę z cukrem.
Masło pokroić w kawałki (średnio miękkie, raczej w kierunku twardego).
Wymieszać (nie za dokładnie) opuszkami palców.

Kruszonka powinna być krucha i rozpadać się pod uciskiem, ale nie za bardzo. Większe kawałki rozdzielić.
Można zamrozić na około pół roku.

Ciasto lub owoce posypywac niedokładnie, zapiekać według usteleń odnośnie ciasta luk kilka chwil w 180 stopniach.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe