Schab z sosem cebulowym

autor: , kategoria: z wieprzowiny, Wielkanocne potrawy, kuchnia polska , dodano: 2009-11-12
  • Schab z sosem cebulowym

Składniki:

Przygotowanie:

Schab opłukać, natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem, posypać papryką, oregano, bazylią i kminkiem. Zawinąć w folię aluminiową, włożyć do żaroodpornego naczynia, na dno wlać kilka łyżek wody i piec w piekarniku około 75 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.
Przyrządzić sos: cebule drobno posiekać, zrumienić na oleju, następnie wlać 1/2 szklanki wody i dusić pod przykryciem. Miękką cebulę przetrzeć przez sito, dolać kilka łyżek wody, włożyć kostkę rosołową, zagotować. Mięso pokroić w plastry, ułożyć na półmisku. Sos podać w sosjerce.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem