Syrop pomarańczowy

autor: , kategoria: inne desery , dodano: 2010-04-12
  • Syrop pomarańczowy

Składniki:

  • pomarańcze [1 szt.]
  • cytryna [1 szt.]
  • woda [2 łyżki]
  • cukier [10 kostek]

Przygotowanie:

Kostki cukru razem z wodą podgrzać w garnku o grubym dnie. Gotować, aż powstanie gęsty syrop. Mieszać, aż powstaną drobne pęcheżyki. Gdy ostygnie, dodać staste skórki i wyciśnięty sok z owoców. Trzymac w cieple.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: świąteczne pierniki

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem