Mizeria na słodko - jako dodatek do obiadu

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2010-04-13
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mizeria na słodko - jako dodatek do obiadu
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mizeria na słodko - jako dodatek do obiadu
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mizeria na słodko - jako dodatek do obiadu
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mizeria na słodko - jako dodatek do obiadu

Składniki:

Przygotowanie:

Ogórasa obieramy ze skórki,kroimy w plasterki i odrobinę solimy i pieprzymy.
Śmietanę przekładam do wysokiego kubka (bo tak mi wygodniej) dodaję cukru i sok z cytryny. Nie podaję proporcji soku i cytryny bo chodzi o uzyskanie słodko-kwaśnego smaku. A smak każdy z nas ma inny także zostawiam tu pełną dowolność.
Ja osobiście daję więcej cukru, bo mój mąż woli bardziej słodką mizerię :)

Do pokrojonych ogórków wlewam śmietanę, mieszam i zajadam :P



* my najczęściej jemy ją do kotletów mielonych z ziemniaczkami
POLECAM :)

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 7 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • moniczorek, 2010-04-14 08:45:26
    moniczorek
    0
    Uwielbiam mizerie na słodko Ja dodaje zamiast soku z cytryny ciut octu i kroje szczypiorek....pyszota
  • Meariel, 2010-04-14 14:07:20
    Meariel
    Dla mnie ogórek+cukier to profanacja warzywa Nie oceniam, bo to pewnie kwestia smaku i przyzwyczajenia- część uwielbia, część nie tknie.
    Komentarz
  • AnioleqD, 2010-07-20 15:30:02
    AnioleqD
    OOoooł. Ogórek i cukier ??
    Ja osobiście wolę ogórka tylko z pieprzem i solą,a zamiast śmietany - maślanka
    Komentarz
  • Daenerys, 2010-07-20 15:43:55
    Daenerys
    Ja tam uwielbiam mizerie na słodko!
    Komentarz
  • olu, 2010-07-20 20:53:31
    olu
    -1
    Uwielbiam! Ale całe życie jem tylko mizerię na słodko, za to bez cukru smakuje dla mnie co najmniej dziwnie
  • klada, 2010-07-21 10:23:54
    klada
    Też uwielbiam mizerię na słodko

    Jak to olu napisała- bez cukru mizeria jest dla mnie dziwna, taka niedoprawiona
    Komentarz
  • klada, 2010-07-21 10:24:11
    klada
    -2
    Zapomniałam oceny
  • hayley01, 2010-07-21 10:36:14
    hayley01
    3
    W takiej wersji lubię najbardziej, zamiast cytryny dodaję ocet - wiem, że mało zdrowo - i posiekany koperek
  • AlicjaH, 2010-10-07 17:35:35
    AlicjaH
    2
    O kurczak pieczony tak to w zyciu nie jadłam i nie robiłam aż spróbuje /akurat wszystko mam idę robić ;-)/
  • klaudens, 2011-06-27 21:54:39
    klaudens
    1
    ja lubie na słono i słodko
  • Cerisa, 2011-07-13 12:06:36
    Cerisa
    1
    Mizeria na słodko jest super, ja ogórki ścieram zawsze na tarce z grubymi oczkami, dodaje sól i pieprz i śmietanę ale kwaśną - pychota!
  • kropka75, 2011-07-14 12:08:55
    kropka75
    O raju. Moja babcia tak robiła. Ale mnie nie wychodzi tak jak jej, a niestety o proporcje już jej spytać nie mogę. Było pycha.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe