Sałatka z białej i czerwonej fasoli

autor: , kategoria: sałatki , dodano: 2010-04-13
  • Sałatka z białej i czerwonej fasoli

Składniki:

Przygotowanie:

Fasole (czerwoną i białą) oraz kukurydzę odsączamy na sitku. Płuczemy. Rodzynki zalewamy gorącą wodą, chwilę zaparzamy i odsączamy. Por kroimy na cienkie krążki (można go wcześniej sparzyć, jednak ja to rzadko robię). Szczypiorek także kroimy. Wszystkie składniki wrzucamy do miski (troszeczkę szczypiorku zostawiamy do dekoracji). Dodajemy pieprz, sól oraz majonez do smaku. Mieszamy. Przekładamy na salaterkę. Brzeg wysypujemy szczypiorkiem. Smacznego :)

    Śr. ocena: 1.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • MissMaple, 2010-04-14 01:34:00
    MissMaple
    -3
    nie wiem jak mój żołądek mógłby przetrwać taki atak fasoli:| czy ktoś zauważył jak ciężkostrawne to może być? :|
  • anetka832, 2010-04-14 11:14:33
    anetka832
    Kwestia żoładka, mój fasolę dobrze toleruje:/ Może lepiej spróbować, a później oceniać?
    Komentarz
  • Convallaria majalis, 2010-04-18 18:10:02
    Convallaria majalis
    0
    Jadłam coś takiego. Nie to, że nie smaczne, bo fasolę lubię, ale wydaje się takie ciężkie i zapychające, bo nie ma tu nic odświerzającego, a w dodatku ten majonez. Można zrobić coś lepszego z fasoli.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem