Pieczone jabłka z serem

autor: , kategoria: inne desery , dodano: 2010-04-15
  • Pieczone jabłka z serem

Składniki:

Przygotowanie:

Z jabłek usuwamy "gniazdo".

Przygotowujemy masę:
masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i 4 żółtkami. Ciągle mieszając, dodajemy biały ser oraz rodzynki

Wydrążone jabłka napełniamy masą i pieczemy 30 minut w temperaturze 160 stopni.

Po wyjeciu z piekarnika, polewamy sosem:
Do śmietany dodajemy płatki migdałowe i cukier puder oraz kilka kropli soku z cytryny.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • gaga87, 2010-04-16 14:22:31
    gaga87
    0
    Pieczone jabłka to smak mojego dzieciństwa, babcia takie robiła, ale bez żadnych dodatków.

    Taka wersja musi być pyszna, jestem o tym przekonana Oczywiście wypróbuję, a i bez tego daję już 5 gwiazdek.
  • SweetFruit, 2010-05-01 00:30:11
    SweetFruit
    2
    Przepyszne. Robiłam już coś takiego wcześniej i naprawdę warto spróbować. Polecam jak najbardziej!
  • anka_bunio, 2011-04-06 18:31:31
    anka_bunio
    1
    zrobiłam z drobnymi modyfikacjami (m.in. bez żółtek) i jedyne co mogę powiedzieć to to, że takie jabłuszka są pyszne! Na pewno będę od dziś przyrządzać częściej.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem