Polędwica marynowana

autor: , kategoria: z wołowiny, Wielkanocne potrawy , dodano: 2009-11-12
  • Polędwica marynowana

Składniki:

Przygotowanie:

Polędwicę oczyścić z błon, umyć, osuszyć, natrzeć solą i zmiażdżonym czosnkiem, włożyć do kamiennego garnka, skropić octem i olejem, oprószyć bazylią, estragonem i cząbrem, dodać ziele angielskie, przykryć i pozostawić na kilka godzin. Następnie rozgrzać smalec, zrumienić mięso, podlać połową szklanki gorącej wody, przykryć i poddusić. Po 15 minutach dodać pokrojoną w plasterki cebulę, liście laurowe i pieprz, ponownie podlać wodą i trzymać jeszcze kilkanaście minut na małym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie, pokroić je w plastry, wyłożyć na półmisek i posypać natką pietruszki. Przecedzony sos jeszcze raz podgrzać, wlać do sosjerki.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe