Warzywa po indyjsku

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie, kuchnia indyjska , dodano: 2010-04-16
  • Warzywa po indyjsku

Składniki:

Przygotowanie:

Kalafior i brokuł dzielimy na małe różyczki.
Marchewkę kroimy w 3-4cm słupki, ziemniaki i cukinię w 1-2cm kostkę.
Imbir mielimy na tarce.
Bierzemy wok (lub wysoką patelnię), rozgrzewamy masło, wsypujemy imbir (w wersji ostrej również chili) i smażymy minutę mieszając. Dodajemy wszystkie warzywa oprócz brokuła i mieszając smażymy 1 min.
Zalewamy 1/2 szkl. wody, dosypujemy kurkumę, przykrywamy i gotujemy 5 min.
Dorzucamy różyczki brokuła i gotujemy 5 min.Gasimy ogień, dodajemy śmietanę.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • hihi, 2010-04-16 14:35:32
    hihi
    -1
    Uwielbiam takie warzywa z patelni, sama robię często z curry i chilli bez śmietanki Pycha jako warzywna baza do posiłku.
  • Parvati, 2010-08-13 02:44:00
    Parvati
    Sam imbir i kurkuma nie sprawiają, że danie jest indyjskie
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe