Paluszki krabowe w cieście francuskim na szybko

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2010-04-16
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Paluszki krabowe w cieście francuskim na szybko
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Paluszki krabowe w cieście francuskim na szybko
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Paluszki krabowe w cieście francuskim na szybko
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Paluszki krabowe w cieście francuskim na szybko

Składniki:

Przygotowanie:

Paluszki krabowe rozmrażamy i obieramy z folii.
Ciasto francuskie rozkładamy na blaszce. Na połowie ciasta w równych odstępach układamy paluszki krabowe. Solimy i pieprzymy do smaku. Posypujemy je startym serem i posiekanym czosnkiem. Przykrywamy drugą połową ciasta. Przestrzenie pomiędzy paluszkami delikatnie dociskamy palcem tak,żeby paluszki były dookoła oblepione ciastem. Kroimy na prostokąty (każdy oblepiony ciastem paluszek to jeden prostokąt)
Smarujemy jajkiem.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut.

Zamiast kupnego ciasta można użyć zrobionego samodzielnie. Przepis tu: http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=2230

Dobrze smakują podane z sosem zrobionym z wymieszanych dokładnie:
majonezu
keczupu
sosu chilli
odrobiny soku z cytryny
soli, pieprzu i pieprzu cayenne.

    Śr. ocena: 4.70 / recenzji: 5 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • malwowa, 2010-04-17 22:32:26
    malwowa
    dotychczas paluchy kraba jadłam tylko w sałatce...
    może kiedyś odważę się na taką kombinację.
    smakowite zdjęcie!
    Komentarz
  • vesenka, 2010-04-17 22:49:23
    vesenka
    Warto spróbować, bo ta wersja jest naprawdę smaczna. Oczywiście pod warunkiem,że się lubi paluszki krabowe.
    Komentarz
  • vesenka, 2010-04-18 21:03:12
    vesenka
    Swoją drogą ciekawi mnie dlaczego dałaś mi akurat trzy gwiazdki, jeśli właściwie nawet nie wiesz jaki smak oceniasz? Równie dobrze mogłaś dać pięć gwiazdek, albo pół gwiazdki
    Komentarz
  • miskowa, 2010-04-21 14:48:21
    miskowa
    4
    trafiasz w moje smaki swoimi przepisami i ten jest kolejnym takim.
    Ja też dotychczas jadłam paluszki tylko w wersji na zimno, najczęściej w sałatkach. Okazało się, że na ciepło są również pycha. Ten sos, który proponujesz to chyba jakiś w rodzaju tysiąc wysp - potwierdzam, że pasuje do tego.
    Nareszcie mam alternatywę, kiedy tż robi sobie parówki w cieście, których nie jem. Będzie mi teraz zawijał paluszki.
    Plus za opis i zdjęcie.
  • Sweetys, 2010-05-03 17:28:29
    Sweetys
    0
    Świetny przepis i doskonały smak.
  • asuku, 2010-06-23 23:16:31
    asuku
    2
    Zrobiłam sobie takie na spróbowanie, bo nigdy nie wykorzystywałam paluszków do niczego innego oprócz sałatki. Zrezygnowałam z sera, jakoś mi tu nie pasował; było całkiem smaczne. Następnym razem jednak zaryzykuję z tym serem, może on doda "charakteru"
  • Nescca, 2010-07-26 00:51:26
    Nescca
    o to jest ciekawe! ja paluszków krabowych nigdynie kupowałam bo nie mialam pomyslu z czym to zjesci czy dobre sa ale widzę tu troche przepisów wiec chyba sa dobre
    Komentarz
  • Margaux, 2010-08-03 20:05:42
    Margaux
    1
    Takie paluszki są świetne! Ja jeszcze dodałam sporą ilość ostrej papryki przed posypaniem serem i jadłam z sosem czosnkowym, a wyszło mi ich dwa razy więcej z jednej porcji ciasta
  • lina84, 2010-09-23 18:13:45
    lina84
    muszę wypróbować , ja lubie paluszki -także powinno mi smakować
    Komentarz
  • madziaaaaa89, 2010-10-09 18:51:14
    madziaaaaa89
    Wyglądaja bardzo apetycznie. Zrobie je mojemu Tż jak tylko wróci z zagranicy, on uwielbia takie smakołyki
    Komentarz
  • anka_bunio, 2010-12-06 17:52:05
    anka_bunio
    2
    W sobotę się nimi raczyłam Bardzo smaczne, ostatnio pokochałam paluszki krabowe!

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe