panierowany ser

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, kuchnia czeska , dodano: 2010-04-17
  • panierowany ser

Składniki:

Przygotowanie:

kostki sera najlepiej mozzarella o ksztalcie prostokatnym wypanierowac w jaku i w bulce tartej nastepnie smazyc na rozgrzanej patelni. najlepiej podawac z frytkami i sosem tatarskim badz czosnkowym! przygotowanie jest bardzo latwe dlatego tym bardziej polecam sprobowac wykonac danie! wazne by ser nie wyciekal spod panierki ...podczas jedzenia ser rozplywa sie w ustach ...mniam...polecam!

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 4 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Smynio, 2010-04-17 17:29:43
    Smynio
    0
    Uwielbiam mozzarellę ale pod taką postacią to jeszcze nie jadłam. I oczywiście, aby zaspokoić ciekawość z chęcią wypróbuję szkoda, że nie ma zdjęcia.....
  • isabelmm, 2010-04-17 20:04:58
    isabelmm
    3
    Jadłam i moge śmiało polecić. Z sosem smakuje bardzo dobrze. Po smażeniu serki warto odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Zaskoczyło mnie, że to danie jest na prawdę bardzo sycące
  • vesenka, 2010-04-17 22:13:08
    vesenka
    4
    Jeszcze nie zdarzyło mi się widzieć mozarelli w kostkach. Co to za cudo?
    Co do przepisu, to wydaje mi się,że składniki do poprawki, bo nie bardzo potrafię sobie wyobrazić gdzie wpakować cały kilogram tartej bułki.
    Jeśli chodzi o samą potrawę, to panierowany ser jest przepyszny. I nie tylko mozarella, ale i camembert i zwyczajny żółty ser. Aha, warto doprawić tartą bułkę
    W zestawieniu z frytkami i sosem tatarskim to typowy zestaw obiadowy w knajpkach po słowackiej stronie Tatr
  • checka707, 2011-03-31 12:40:39
    checka707
    1
    A do tak podanej mozzarelli sosik żurawinowy i palce lizać

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem