Mielona krówka

autor: , kategoria: kremy i musy , dodano: 2010-04-19
  • Mielona krówka

Składniki:

  • cukierki krówki [8 szt.] (mlecznych)
  • mleko skondensowane [100 ml] (może byc smietanka do kawy)
  • żurawina (suszona, garść do posypania deseru)
  • ciastka (owsiane lub z ziarnami zbóż, ilość zależna od upodobań)

Przygotowanie:

Mleczko lub śmietankę wlewamy do małego rondelka. Dodajemy pokruszone krówki, mieszając na małym ogniu czekamy aż sie rozpuszczą. Gdy sosik już zgęstnieje i ma odpowiednio zawiesistą konsystencję, podajemy z połamanymi ciasteczkami w małych miseczkach. Całość obsypujemy żurawiną.
Smacznego!!!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Chusteczki makaronowe

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką