Zupa cytrynowa

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2009-11-13
  • Zupa cytrynowa

Składniki:

Przygotowanie:

Cytryny umyć, jedną przekroić na pół, wycisnąć sok, dodać do rosołu z kurczaka, wrzucić wyciśnięte połówki, żeby zupa przeszła aromatem ze skórki. Zagotować, dodać śmietanę (do śmietany dodawać najpierw po trosze zupy, żeby po wlaniu nie powstały grudki). Wyjąć połówki cytryny, doprawić zupę białym pieprzem. Podawać z ugotowanym ryżem i posiekaną natką. Do każdego talerza włożyć plasterek cytryny.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe