Ryba z pieczarkami i śmietaną

autor: , kategoria: ryby , dodano: 2010-04-21
  • Ryba z pieczarkami i śmietaną

Składniki:

  • filety rybne [4 ]
  • pieczarki [40 dag]
  • cebula [2 szt.]
  • ser żółty [20 dag]
  • śmietana [250 ml] (18%)
  • przyprawa warzywna
  • pieprz
  • cytryna
  • oliwa
  • mąka

Przygotowanie:

Ryby skropić cytryną, doprawić do smaku vegetą, pieprzem i posypać mąką i usmażyć.
Pieczarki pokroić w plastry,cebulę w kostkę i udusić doprawiając vegetą i pieprzem. Wlać śmietanę. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą ułożyć ryby, pieczarki i posypać żółtym serem. Zapiekać do zezłocenia się sera. Podawać mozna z ryżem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Placuszki jaglane z sosem z pieczonej papryki

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe