Placki z komosy ryżowej z dipem z wędzonej ryby i twarogu

autor: , kategoria: dania z kaszy , dodano: 2010-04-21
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Placki z komosy ryżowej z dipem z wędzonej ryby i twarogu
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Placki z komosy ryżowej z dipem z wędzonej ryby i twarogu

Składniki:

  • komosa ryżowa [1 szklanka]
  • woda [2 szklanki]
  • ser twarogowy [200 g]
  • karmazyn [100 g]
  • natka pietruszki [1 pęczek]
  • jajka [2 szt.]
  • czosnek [2 ząbki]
  • jogurt naturalny [2 łyżki]
  • mąka [6 łyżek]
  • oliwa z oliwek [3 łyżki]
  • sól
  • pieprz
  • kurkuma

Przygotowanie:

• komosę gotować 15 min w wodzie z dodatkiem soli i kurkumy, następnie pozostawić do ostygnięcia,
• do komosy dodać połowę twarogu, wcześniej rozdrobnionego widelcem,
• dodać też, jajka, zmiażdżony czosnek, 4 łyżki mąki, pieprz i sól,
• wymieszać na jednolitą masę,
• z porcji masy formować placki, obtoczyć w pozostałej mącę, smażyć na oliwie na złoty kolor,
• resztę twarogu również rozdrobnić, dodać rybę wcześniej obraną ze skóry, ości i rozdrobnioną,
• dodać jogurt, posiekaną natkę pietruszki i pieprz,
• wymieszać na gładką masę,
• podawać z plackami

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • miskowa, 2010-04-21 14:57:30
    miskowa
    brzmi pysznie, do tej pory nie znałam komosy ryżowej, ale muszę to zmienić koniecznie i wypróbować twój przepis
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe