Śledzie w pierzynce

autor: , kategoria: sałatki, kuchnia polska , dodano: 2010-04-21
  • Śledzie w pierzynce

Składniki:

  • śledź (kilka)
  • ziemniaki
  • jajka
  • marchew
  • ser żółty
  • majonez

Przygotowanie:

1 paczke matiasów kroimy w kostke. W garnku gotujemy obrane 4 ziemniaki 4 średnie marchweki. W osobnym garnku gotujemy 4 jajka . Nastepnie w misce układamy pare kostek matiasów smarujemy majonezem, na to na duzych oczkach trzemy ziemniaki, potem marchewke i jajko. Nastepnie smarujemy majonezem i trzemy ser żółty i tak warstawami, aż do samej góry układamy. Na samym końcu ostatnią warstwe sera żółtego trzemy na malutkich oczkach tak aby wyszła pierzynką.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z kurczakiem i ananasem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem