Cordon bleu- kotlet z szynką

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2010-04-22
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Cordon bleu- kotlet z szynką
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Cordon bleu- kotlet z szynką

Składniki:

  • filet z kurczaka [2 szt.]
  • szynka gotowana [4 plastry]
  • serek topiony [12 g] (z boczkiem lub szynką)
  • bułka tarta
  • mąka pszenna
  • jajka
  • papryka czerwona (mielona, ostra)
  • cytryna [4 plastry]
  • sól
  • pieprz czarny
  • olej słonecznikowy

Przygotowanie:

Mięso opłukać, osuszyć, dobrze rozbić, oprószyć pieprzem. Na połówce każdego kawałka rozsmarować serek topiony, położyć plaster szynki, złożyć, spiąć wykałaczkami. Mąkę wymieszać z solą i papryką, jajko rozmącić. Kotlety obtaczać w mące, jajku i bułce tartej. Panierkę odcisnąć. Olej rozgrzać na patelni, smażyć kotlety po 2 min. z każdej strony na małym ogniu, zwiększyć płomień, smażyć jeszcze przez 3 min. Przed podaniem udekorować plasterkami szynki.
Wybaczcie za zdjęcie robiłam telefonem:/

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kulinarne ciekawostki 01 - orzeszki piniowe

Komentarze

  • vanilia20, 2011-05-28 21:47:25
    vanilia20
    widać że zdjęcie robione telefonem ale pochodzi ono z książki 'Najlepze potrawy z drobiu'. przepis też przepisałaś kropka w kropkę. brak słów
    Komentarz
  • sol4ever, 2011-10-04 09:40:53
    sol4ever
    Ja nie wiem skąd pochodzi przepis a tym bardziej zdjęcie, jeśli jest skądś "ściągnięte" to wypadałoby rzeczywiście o tym wspomnieć ale sam przepis bardzo mi się podoba i właśnie zastanawiam się nad dzisiejszym obiadem więc wezmę to pod uwagę. Zastanawiam się tylko czy nie ładniejsze byłyby roladki z całości. Chyba efektowniej by się prezentowały i myślę nad dodatkami. Ziemniaczki? Kluseczki?
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką