ciasto marchewkowe wg Marty Gessler

autor: , kategoria: ciasta ucierane , dodano: 2010-04-23
  • ciasto marchewkowe wg Marty Gessler

Składniki:

Przygotowanie:

Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, olej, marchew, szczyptę soli i cynamon. Na koniec, jeśli ktoś lubi, można dodać rodzynki i/lub orzechy.
Utarte ciasto przełożyć do wysmarowanej blachy (2 keksówki albo 1 duża) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Czas pieczenia: ok. 50 min.

Wyśmienite z polewą czekoladową lub lukrem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 65 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 15

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem