Awokadowy krem

autor: , kategoria: pasty, kuchnia śródziemnomorska , dodano: 2009-11-13
  • Awokadowy krem

Składniki:

Przygotowanie:

Cytrynę sparzyć, wyszorować i otrzeć skórkę. Awokado obrać i usunąć pestki, skropić sokiem z cytryny, pokroić w kostkę, wymieszać z 1/2 łyżeczki skórki z cytryny. Czosnek i cebule obrać, posiekać. Awokado, czosnek i cebulę włożyć do miksera, dodać sól, pieprz i śmietanę, zmiksować na gładką jednolitą masę. Krem przełożyć do pucharków, przykryć folią i wstawić na 2–3 godz. do lodówki. Przed podaniem udekorować według uznania.

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • earring, 2010-02-04 19:10:12
    earring
    1
    wydaje się pysznie.....
  • rapunzel8, 2010-02-04 23:43:02
    rapunzel8
    przecież to zwyczajne guacamole jest, w jednej z możliwych wersji.
    Komentarz
  • marissima, 2010-06-19 23:17:04
    marissima
    1
    rapunzel8 to nie wiesz,że to co proste jest najlepsze
  • katiakatja, 2011-11-02 18:32:28
    katiakatja
    1
    a jakby jeszcze dodać pastę sezamową tahini zamiast śmietany to będzie bardziej egzotycznie!

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem