Pieczarkowe królestwo

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2010-04-28
  • Pieczarkowe królestwo

Składniki:

Przygotowanie:

Pieczarki z bardzo dużymi główkami obieramy ze skórki.
Nóżki również obieramy ze skórki.
Oddzielnie myjemy główki i nóżki.
Następnie wszystkie nóżki pieczarek trzemy na tarce.
Od razu bez mycia tarki trzemy 30 dag sera.
Ser i nóżki mieszamy razem i do smaku przyprawiamy.
Polecam wsypać troszkę delikatu do mięs.

Główki pieczarek również przyprawiamy.
Do środka główki pieczarki wkładamy , aż ponad główkę nasz farsz ( ser+ nóżki pieczarek).
Następnie robimy tak jak kotlety schabowe. Całą główkę pieczarek moczymy najpierw w jajku i następnie w bułce tak aby farsz nam nie uciekł.
Kładziemy nasze pieczarki na rozgrzany, głęboki olej i smażymy na małym ogniu ,aż pieczarki się zarumienią na złoty kolor.

Polecam :)

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • miskowa, 2010-04-28 12:53:27
    miskowa
    -1
    znam ten przepis i bardzo lubię. Na imprezach rodzinnych się to u mnie robi, dla tych co mięsa nie lubią. W farsz wrzucam też zawsze sporo zielonej pietruszki, moim zdaniem dobrze się tu komponuje. Nie mniej 5
  • Susanna, 2010-04-28 19:42:34
    Susanna
    1
    Także znam ten przepis, robiłam już tak nadziewane pieczarki - bardzo smaczne danie Tylko trzeba zjeść w miarę szybko póki są chrupiące Daję max'a za sprawdzony przepisik.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem