Kurczak w parmezanowej panierce z pomidorami i pieczonymi ziemniakami

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2010-04-28
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Kurczak w parmezanowej panierce z pomidorami i pieczonymi ziemniakami
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Kurczak w parmezanowej panierce z pomidorami i pieczonymi ziemniakami

Składniki:

Przygotowanie:

Zapraszam na pyszny obiadek :)

Ziemniaki myjemy, kroimy w ćwiarki, wysypujemy do foremki. Posypujemy solą, pieprzem i rozmarynem, skrapiamy oliwą. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika ( 200 * C) Pieczemy około 30 minut, mieszając od czasu do czasu.

W między czasie każdą pierś kurczaka rozbijamy młotkiem. Posypujemy pieprzem ( nie dodaję soli, gdyż parmezan sam w sobię jest wystarczająco słony). Kolejno piersi obtaczamy w mące, następnie w jajku, a na końcu w paremzanie wymieszanym z bułką tartą. kotlety smażymy na rozgrzanym oleju, na złoty kolor z obu stron.

Pomidory myjemy,siekamy na dorbną kosteczkę. Szczypiorek i cebulkę kroimy również drobno. Mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i bazylią.

Upieczone ziemniaczki wykładamy na talerz, obok kotlet i do tego sałatkę z pomidorków :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem