Parówki w cieście

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, kuchnia polska , dodano: 2010-04-29
  • Parówki w cieście

Składniki:

  • parówki [8 szt.]
  • mąka [25 dag]
  • jajka [1 szt.]
  • mleko [2 łyżki]
  • śmietana [2 łyżki]
  • drożdże [2 dag]
  • sól
  • cukier

Przygotowanie:

Drożdże, cukier rozpuścić w mleku. Dodać śmietanę. Wymieszać. Dodać do mąki + żółtko i wyrabiać ciasto. Rozwałkować jak na makaron. Pokroić w paski i posmarować wierzch roztrzepanym białkiem.
Na parówki nawijać paski. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Po chwili wyjąć, posmarować białkiem i dalej piec do zarumienienia

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 35 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Triki Weroniki: Jak sprawić, by olej nie pryskał podczas smażenia?

Komentarze

  • SleepingBeuty, 2010-04-29 21:01:00
    SleepingBeuty
    1
    Bardzo podoba mi się ten przepis, jest prosty szybki i w fajny sposób można urozmaicić zwykłe parówki . Dodaje do ulubionych .
  • kropka75, 2010-04-30 16:25:32
    kropka75
    Co to znaczy "do nagrzanego piekarnika"? Ile to jest "po chwili"?

    Przepis na 3.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta