Parówki w cieście

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, kuchnia polska , dodano: 2010-04-29
  • Parówki w cieście

Składniki:

Przygotowanie:

Drożdże, cukier rozpuścić w mleku. Dodać śmietanę. Wymieszać. Dodać do mąki + żółtko i wyrabiać ciasto. Rozwałkować jak na makaron. Pokroić w paski i posmarować wierzch roztrzepanym białkiem.
Na parówki nawijać paski. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Po chwili wyjąć, posmarować białkiem i dalej piec do zarumienienia

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 35 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • SleepingBeuty, 2010-04-29 21:01:00
    SleepingBeuty
    1
    Bardzo podoba mi się ten przepis, jest prosty szybki i w fajny sposób można urozmaicić zwykłe parówki . Dodaje do ulubionych .
  • kropka75, 2010-04-30 16:25:32
    kropka75
    Co to znaczy "do nagrzanego piekarnika"? Ile to jest "po chwili"?

    Przepis na 3.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem