Kapusta wigilijna

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) , dodano: 2009-11-13
  • Kapusta wigilijna

Składniki:

Przygotowanie:

Namoczone wcześniej grzyby ugotować, odcedzić (wywar zostawić) i posiekać. Kapustę odcisnąć z soku, dodać pokrojone cebule i śliwki, zalać szklanką wywaru z grzybów i gotować do miękkości (ok. 40 min). Na 10 min przed końcem gotowania wrzucić grzyby.
Na patelni rozgrzać olej, wsypać mąkę i, mieszając, zrumienić ją. Kapustę zaprawić tą zasmażką i ewentualnie dosolić.

Podpowiedź:
Kapustę bez zasmażki można ugotować na kilka dni przed Wigilią.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • ewelline, 2010-01-08 02:32:06
    ewelline
    nie lubię kapusty z samej kiszonej kapusty, mieszana lub ze swierzej jest lepsza dla mnie
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem