Rejestracja
Płeć: *
Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Pyszna pierś z kurczaka w chrupiącej panierce

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2010-04-29
  • Pyszna pierś z kurczaka w chrupiącej panierce

Składniki:

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka dokładnie myjemy i rozbijamy na kotlety. Następnie solimy, pieprzymy i obkładamy startym czosnkiem z każdej strony (ja daje około szczypty przypraw na każdą stronę mięska). Odkładamy mięso na chwilę do lodówki, żeby przesiąkło przyprawami.
Przygotowywujemy panierkę. Na duży płaski talerz wysypujemy 6 łyżek bułki tartej, 4 łyżki mąki i 4 łyżki rozdrobnionych płatków kukurydzianych (potrzebną ilość płatków wkładamy do woreczka i rozdrabniamy ugniatając łyżką). Całość mieszamy.
Jajko roztrzepujemy w osobnej miseczce, wraz ze szczyptą soli, oraz dwiema szczyptami papryki ostrej, czosnku granulowanego i pieprzu (można użyć więcej przypraw).
Mięso moczymy w jajku i obtaczamy w przygotowanej panierce.
Całość smarzymy kilka minut z dwóch stron na głębokim oleju.

Mięso nadaje się do tradycyjnych obiadów, świetnie smakuje też podane z sałątką grecką.
Smacznego.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kulinarny prezent 01 ciastka ryżowe

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Ciasto do topienia owoców
  • Mniam: 2
    Drożdżówki z budyniem i truskawkami
  • Mniam: 2
    Galaretowiec zwany mozajką
  • Mniam: 1
    Cebulanki