Pasta z makreli do pieczywa

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2010-05-02
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pasta z makreli do pieczywa
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pasta z makreli do pieczywa

Składniki:

Przygotowanie:

Makrelę wędzonsko obieramy z mięska i wrzucamy do miseczki.
Jajka na twardo ścieramy na dużych oczkach na tarce.
Całość kropimy kilkoma kroplami soku z cytryny.
Dodajemy majonezu i mieszamy.
Doprawiamy solą i pieprzam i mieszamy ponownie,aż się wszystko połączy.

Zajadamy z chlebkiem.....

na zdjęciu chlebek z mojego wypieku http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=2332

PYCHA........POLECAM !!!

    Śr. ocena: 4.63 / recenzji: 4 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Weronisia, 2010-05-28 16:43:33
    Weronisia
    Na pewno wypróbuję
    Jadłam taką pastę u teściowej, ale ona dodawała jeszcze utartego ogórka kiszonego. Wtedy pewnie nie dała cytryny...
    Ale spróbuję na pewno.
    Komentarz
  • beautifulLady, 2010-05-28 19:48:43
    beautifulLady
    ja robię identyczną ale jeszcze tartego sera żółtego dodaję i jest palce lizać
    Komentarz
  • lentilka, 2010-06-29 22:33:42
    lentilka
    0
    Robię podobną pastę, ale zamiast majonezu dodaje oliwy z oliwek. Zdrowiej i mnie kalorii.
  • Sensuel, 2010-06-29 22:41:09
    Sensuel
    Ale to już byłby zupełnie inny przepis,także twój komentarz jest bynjmniej dziwnny :/.A ja nie daję oliwy z oliwek BO JEJ NIE LUBIĘ
    Komentarz
  • lentilka, 2010-07-01 12:48:10
    lentilka
    Kochana mój komentarz nie jest dziwny ja tylko wyraziłam swoje zdanie. Uwierz mi, że mogłaś trafić na dziwniejszy komentarz Sama tego doświadczyłam w ostatnim czasie.

    Dla mnie wersja z oliwą z oliwek jest nie tylko zdrowsza, ale i smaczniejsza. Ja nie daję majonezu bo go nie lubię.;]
    Komentarz
  • Sensuel, 2010-07-01 13:21:18
    Sensuel
    Lentilka...dla mnie dziwne było i w zasadzie jest to,jak ktoś komentuje czyjś przepis i próbuje zmienić składniki.OK,jak chce to nie można mu tego zabronić,ale to wtedy nie jest już przepis danego autora.Ja nie lubię oliwy,a ty majonezu co nie oznacza,że przepis jak i danie jest złe.
    Komentarz
  • tajgabajga, 2010-07-11 21:18:36
    tajgabajga
    nic dodac nic ujac
    Komentarz
  • SzmaragdowyKotek, 2010-07-11 22:49:18
    SzmaragdowyKotek
    Lentilka, jeżeli chodzi o kalorie, to oliwa jest znacznie bardziej kaloryczna, niż majonez, bo to czysty tłuszcz 100g oliwy czy oleju to ok. 900kcal, majonez prócz oleju ma też żółtka - 100g pełnotłustego majonezu to ok. 700kcal.
    Komentarz
  • hayley01, 2010-07-11 23:11:56
    hayley01
    2
    Nie żebym miała jakieś zastrzeżenia do samego przepisu, bo równiez tego typu pasty robię z majonenzem ale...oliwy dodajemy nieco mniej niż majonezu by osiagnąć "prawidłową konsystencję" może dlatego mniej kaloryczne.

    A pasta pyszna ja dodaję jeszcze cebulkę i ogórka konserwowego lub kiszonego - jest bardzie wyrazista.
  • AnioleqD, 2010-07-20 15:27:24
    AnioleqD
    0
    Uwielbiam makrelę Na pewno spróbuję zrobić tę pastę
  • anka_bunio, 2010-09-04 15:27:01
    anka_bunio
    1
    Spróbowałam z oliwą zamiast majonezu i powiem jedno: pychota! Pasta naprawdę świetna i lekka - nie ciąży na żołądku.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe