Gulasz z karkówki

autor: , kategoria: z wieprzowiny , dodano: 2010-05-03
  • Gulasz z karkówki

Składniki:

Przygotowanie:

W dużym garnku rozgrzewamy 2 łyżki masła i 3 łyżki oliwy z oliwek. Podsmażamy cebulkę, wrzucamy karkówkę pokrojoną w kostkę i obsmażamy z każdej strony mieszając. Potem dodajemy paprykę i pieczarki (pokrojone w kostkę). Posypujemy delikatnie przyprawą warzywną i dusimy na wolnym ogniu ok. 1 godzinę do 1,5. Co jakiś czas mieszamy.
Rozpuszczamy sosy w 1,5 szklanki wody zimnej i pod koniec duszenia dodajemy do gulaszu i podgotowujemy żeby zgęstniało.

Posypujemy natką pietruszki, koperkiem i majerankiem.

Gulasz można podać w małych chlebkach.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • marissima, 2010-06-25 11:36:44
    marissima
    1
    szkoda,że bez zdjęcia szczególnie w tych małych chlebkach
    mimo wszystko przepis zrozumiały i łatwy do wykonania a smak takiej karkówki bardzo dobry zrobię coś takiego ale w wersji z zapiekanymi ziemniaczkami

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe