Pasztet jajeczny / Dukan

  • Mniam: 18
    Mniam zdjęcie! Pasztet jajeczny / Dukan
    Mniam: 18
    Mniam zdjęcie! Pasztet jajeczny / Dukan
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pasztet jajeczny / Dukan
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pasztet jajeczny / Dukan
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pasztet jajeczny / Dukan
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pasztet jajeczny / Dukan

Składniki:

Przygotowanie:

Danie szczegolnie polecane dla osób na diecie m.in bardzo znanej ostatnio diecie DUKANA.

Oczywista co ważne dla łasuchow bez diety równie smaczne ;)


Jajka na twardo, poszatkować ...ja z lenistwa starłam na tarce o duzych oczkach (mam taką na korbkę ...błyskawicznie się wtedy robi).
Dać do miski... dodać sól i pieprz do smaku.
Dla lubiacych ostre smaczki nie załować pieprzu ;)

Teraz też opcjonalnie mozna dodać 2 łyżki drobno poszatkowanego koperku lub szczypiorku ...ale teoretycznie 1 faza zabrania ;)

Osobno rozbełtać 2 jajka i dodać serek chudy naturalny bez cukru! np. Bieluch lub Serek homogenizowany Milk Land(dostępny w Tesco).

Wymieszać całość....
Przelać do foremki (ja piekłam w silikonowej malej keksówce...więc niczym nie musiałam smarować) wyjełam jak już ostygło.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni na ok 60 min.


UWAGA!!!
Wersja Pasztetu dla osob bez diety to otręby zastapić bułką tartą i świetnie też smakuje jak dodamy troszkę startego żółtego sera mniammmmmmmmmm.....


Dla nie dietujących :Świetnie smakuje z chrzanem, ćwikłą czy majonezem czy ketchupem.

Dla dietujących w pierwszej fazie jedynie z Majonezem Dukana lub odrobiną musztardy ;)

Polecam....ciekawa wariacja na temat jajek!

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 6 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Komentarze

  • CzerwoneUsta, 2010-05-05 10:41:13
    CzerwoneUsta
    Oooo trzeba wypróbować
    Zawsze coś nowego na diecie ;]
    Komentarz
  • mosiek1, 2010-05-05 18:14:19
    mosiek1
    ciekawy przepis, choc nie jestem na diecie (aczkolwiek przydałoby się ) to pasztet wygląda smakowicie i z chęcią bym spróbowała zdjęcia-cudo, opis jasny i klarowny
    Komentarz
  • aplikacja24, 2010-05-06 11:57:42
    aplikacja24
    wygląda super, jestem za wersją z żółtym serem
    Komentarz
  • Berlinianka, 2010-05-06 12:27:31
    Berlinianka
    Widzę dukasz, dobrze, dobrze
    Komentarz
  • tajgabajga, 2010-05-08 09:10:24
    tajgabajga
    2
    swietny przepis polecam!!!!smaczna odmiana dla potraw jajecznych.wszystkim baaaardzo smakowalo. Zrobilam wersje dietetyczna-dla mnie bomba!
  • Wafelina :), 2010-05-21 17:22:22
    Wafelina :)
    0
    super, wczoraj zrobiłam i wyszedł cudny ;-) i tak też smakuje
  • Elrosa, 2010-05-21 18:17:24
    Elrosa
    w pierwszej fazie można jeść zarówno koperek, jak i szczypiorek. Tylko z umiarem, jako przyprawy.
    Komentarz
  • Ieka, 2010-05-21 22:18:11
    Ieka
    wygląda baaaardzo smakowicie już mi ślinka cieknie
    Komentarz
  • becia78, 2010-05-30 07:15:03
    becia78
    ooo napewno sprawdzę jego smakowitość
    Komentarz
  • winter76, 2010-06-04 09:34:30
    winter76
    Chyba jutro zrobię,wersję z żółtym serem Miła odmiana w kuchni,dawno pasztetu nie robiłam.
    Komentarz
  • myszka_zabrze, 2010-06-08 18:08:47
    myszka_zabrze
    Czy otręby mają być zmielone ? I kiedy je dodać ? Jestem zielona w gotowaniu, proszę o wyrozumiałość =)
    Komentarz
  • pysiamn, 2010-06-08 22:19:36
    pysiamn
    myszko jak dodasz już surowe jaja i serek to wtedy otręby ...ja mialam zwykłe ...mielone też powinny być ok ...ale nie mam pewności czy ta sama proporcja wtedy ;/
    Komentarz
  • myszka_zabrze, 2010-06-08 22:49:21
    myszka_zabrze
    No właśnie wszędzie pisze, że ,mają być mielone ( w przepisach obojętnie czego ) a mnie na rękę bardziej nie mielone bo nie mam czym zmielić =)
    Komentarz
  • joanasz, 2010-06-18 15:40:07
    joanasz
    Spoko, do sprawdzenia
    Komentarz
  • nieprzytomna, 2010-06-22 11:24:25
    nieprzytomna
    Zamierzam w czwartek upiec ten pasztecik, ale z połowy porcji Dam znać, jak smakował i wystawię ocenę
    Komentarz
  • brzydula_81, 2010-06-27 17:06:25
    brzydula_81
    2
    swietny pasztecik- jako dodatek do kanapek, czy po prostu przekaska. prosty, szybki w wykonaniu i bardzo smaczny. mozna poeksperymentowac z roznymi przyprawami-ja dalam czosnek i troche swiezego tymianku.
    juz w moich ulubionych....
  • blonde_hair, 2010-07-17 21:28:28
    blonde_hair
    2
    Pychotka!Zrobiłam dzisiaj w wersji dietetycznej i jestem pod wrażeniem
  • tola3804, 2010-07-22 11:33:33
    tola3804
    1
    Zrobiłam wersję nie-dietową. Bardzo smaczny!
  • szperrr, 2010-07-30 20:36:48
    szperrr
    Do zrobienia na weekend
    Pysiu, dukasz nadal?
    Komentarz
  • gaga87, 2011-04-09 09:45:40
    gaga87
    nie dukam, ale wygląda tak wyśmienicie, że kiedyś wypróbuję!
    Komentarz
  • gaga87, 2011-04-09 09:48:23
    gaga87
    możesz napisać jeszcze jakiej wielkości była Twoja keksówka? Zastanawiam się, czy gdybym zrobiła z połowy składników w mojej keksówce, to czy byłoby co kroić pionowo
    Komentarz
  • Myszos80, 2013-04-15 15:12:11
    Myszos80
    0
    Dziś zrobiłam z połowy składników i nie smakuje mi, dodałam łyżkę koperku. Może gdybym dodała cebuli, pieczarek, gałki muszkatałowej, czy zamiast serka homogenizowanego żółty bardziej by mi smakował. A ten to dla mnie upieczone jajka z koperkiem. Niestety nie dla mnie

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe