Piernik korzenny

  • Piernik korzenny

Składniki:

Przygotowanie:

Masło utrzeć na pianę, dodając kolejno cukier, po jednym żółtku, roztopiony miód, orzechy, mąkę wymieszaną z przyprawą korzenną i skórką z cytryny, mleko oraz sodę rozpuszczoną w spirytusie. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Z białek ubić pianę, dodać ją do ciasta i starannie je wyrobić. Po wyrobieniu przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką, odstawić na kilka godzin. Piec w ciepłym piekarniku ok. 1 godz.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 20

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe