babka ESKA

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy , dodano: 2010-05-05
  • babka ESKA

Składniki:

Przygotowanie:

jaja ubić z cukrem, aż masa podwoi objętośc. Dodać obie mąki i proszek do pieczenia, wymieszać. Nadal mieszając dodawać stopniowo stopione masło i cukier waniliowy. 2/3 wlać do formy wysmarowanej tłuszczem, a resztę wymieszać z kakao. ciemne ciasto wlać na jasne. Piec 45 minut w temp.170stopni. ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • marissima, 2010-06-17 16:34:16
    marissima
    1
    uwielbiam taka babkę
    znam ją pod nazwa piaskowa
  • andruszki, 2010-12-19 20:37:45
    andruszki
    1
    Bardzo dobra. Udała mi się.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe