Tradycyjny indyjski kurczak curry z ryżem jaśminowym

autor: , kategoria: dania z ryżu, kuchnia indyjska , dodano: 2010-05-06
  • Tradycyjny indyjski kurczak curry z ryżem jaśminowym

Składniki:

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w kostkę,nie za drobno,żeby nie spaliła się podczas smażenia. Smażymy na oleju, aż się zeszkli i dorzucamy pokrojoną w kostkę pierś kurczaka. Kiedy kurczak jest już miękki (nie przysmażamy go,wystarczy jak nie jest już surowy), dolewamy mleko kokosowe. Gotujemy ok 2 minut i dodajemy pastę curry (tu wg uznania, uwaga, bardzo ostre!). Dobrze próbować na bieżąco podczas gotowania ;) Czekamy aż sos trochę zgęstnieje,potem mieszamy go z ryżem i gotowe,możemy dzielić porcje.

Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem