Piernik przekładany powidłami

  • Piernik przekładany powidłami

Składniki:

Przygotowanie:

Margarynę i miód rozpuścić na małym ogniu. Jajka utrzeć z cukrem i przyprawami korzennymi i, nie przerywając ucierania, dodawać kolejno wszystkie składniki (margaryna i miód muszą być ostudzone). Ciasto wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec 1 godz. w niezbyt gorącym piekarniku. Po ostudzeniu piernik przekroić wzdłuż na pół i przełożyć powidłami.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 90 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 20

Komentarze

  • eloania, 2009-12-24 13:15:37
    eloania
    fajny pomysl z tymi powidlami;]
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe