Pierś z kurczaka pod pierzynką

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2010-05-07
  • Pierś z kurczaka pod pierzynką

Składniki:

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka rozbijamy i doprawiamy (ja lubię pikantnie, doprawiam przyprawa do gyrosa albo do kurczaka).
Pieczarki i cebulkę drobno kroimy, wrzucamy na patelnie, doprawiamy solą i pieprzem lekko podduszamy.
Rozbite kotlety z piersi układamy na blasze na to wykładamy po ok 2łyzki pieczarek, na wierzch smarujemy po ok pół dużej łyżki majonezu a na to ocieramy żółty serek, zapiekamy ok pół godziny.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • blanx, 2010-08-07 18:37:25
    blanx
    2
    Zrobiłam dziś na obiad. Pyszota! Dodałam prócz żółtego sera,ser wędzony-niebo w gębie!Proste,szybkie i tanie!
  • m_ilka17, 2010-08-07 18:44:57
    m_ilka17
    0
    Znam to danie, robiłam nie raz i jest przepyszne Szybkie, proste, smaczne i czego chcieć więcej.
  • ewelline, 2010-08-07 21:26:40
    ewelline
    1
    bywało i to już u mnie na stole - bardzo dobre a im więcej serka tym smaczniejsze

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem